Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ar fi înscenat lovitura cu drone asupra Kremlinului (ISW)

captura Twitter
atac Kremlin

Rusia ar fi înscenat lovitura cu drone asupra Kremlinului.

Mai mulți indicatori sugerează că o lovitură cu drone împotriva Kremlinului pe 3 mai a fost condusă în interior și organizată în mod intenționat de Rusia, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă actualizare.

 

Autoritățile ruse au luat recent măsuri pentru a crește capacitățile interne de apărare aeriană a Rusiei, inclusiv în interiorul Moscovei. „Este extrem de puțin probabil ca două drone să fi pătruns în mai multe straturi de apărare aeriană și să fi detonat sau să fi fost doborâte chiar deasupra inimii Kremlinului într-un mod care să ofere imagini spectaculoase surprinse frumos de cameră”, se arată în analiză.

Imaginile geolocalizate din ianuarie 2023 arată că autoritățile ruse au amplasat sistemele de apărare antiaeriană Pantsir lângă Moscova pentru a crea cercuri de apărare aeriană în jurul orașului.

„O lovitură care a evitat detectarea și distrugerea de către astfel de mijloace de apărare aeriană și care a reușit să lovească o țintă atât de importantă precum Palatul Senatului de la Kremlin ar fi o jenă semnificativă pentru Rusia”, a spus ISW. Răspunsul imediat, coerent și coordonat al Kremlinului la incident sugerează că atacul a fost pregătit intern în așa fel încât efectele sale politice preconizate depășesc jena.

Kremlinul a acuzat imediat Ucraina că a condus un atac terorist, iar răspunsurile oficiale ale Rusiei s-au unit rapid în jurul acestei acuzații, potrivit ISW.

„Dacă atacul cu drone nu ar fi fost organizat intern, ar fi fost un eveniment surpriză”, a spus ISW, adăugând că Kremlinul nu a reușit în mod deosebit să genereze un răspuns informațional oportun și coerent la alte umilințe militare care nu sunt făcute de el însuși, inclusiv căderile Balakliya și Kherson în septembrie și noiembrie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.