Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia are o nouă rachetă ce poate atinge SUA, cu o rază de peste 4.500 de km: E cea mai puternică armă navală și poate transporta și încărcătură nucleară

Sputnik France
Kinjal racheta

Rusia dezvoltă o nouă rachetă de croazieră Kalibr-M ce va avea o rază de acțiune de peste 4.500 de kilometri, a declarat o sursă din cadrul complexului militar-industrial rus, informează agenția de știri Tass, potrivit mediafax.

Citește și: Isărescu pune Guvern la zid: Nu vii în prag de Crăciun cu o bombă. Trăsnaia ne-a luat și pe noi prin surprindere

"Cea mai nouă rachetă navală de precizie Kalibr-M cu o rază maximă de acțiune de peste 4.500 de kilometri este dezvoltată pentru Forțele Navale ruse. Crearea rachetei este în faza cercetării științifice și este finanțată de Ministerul Apărării", a transmis o sursă citată de Tass.

Dezvoltarea rachetei a fost inclusă în programul de dezvoltare militară până în anul 2027, iar "racheta trebuie transferată flotei până la finalul programului", a precizat sursa menționată.

Noua rachetă va fi diferită de variantele Kalibr existente, atât din punctul de vedere al razei de acțiune, cât și al dimensiunilor, iar "greutatea focosului va fi de aproape o tonă", a adăugat sursa.

"Kalibr-M are rol să distrugă obiective terestre și va putea transporta focoase convenționale, cât și nucleare", potrivit surselor Tass.

Sistemul de rachete Kalibr este deja în dotarea Forțelor Navale ruse, iar potrivit datelor disponibile, variantele prezente au o rază maximă de acțiune de aproximativ 2.000 de kilometri.

Rusia nu are în dotare rachete de croazieră terestre cu o astfel de rază de acțiune, întrucât Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat de Statele Unite cu URSS în 1987, prevede interzicerea rachetelor cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri, însă acordul se referă doar la rachetele lansate terestru, nu și la cele lansate de nave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.