Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia are probleme militare serioase! Recunoaște asta inclusiv Şoigu: Întâmpinăm Anul Nou într-o situație politico-militar dificilă

telegraph.md
Serghei Șoigu

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că victoria Rusiei asupra Ucrainei este „inevitabilă”, în timp ce a salutat eroismul soldaţilor ruşi într-un mesaj video transmis de Anul Nou, relatează Rador.

Șeful Apărării Moscovei, care a fost puternic criticat de vocile pro-război din Rusia pentru eșecurile pe câmpul de luptă, a spus că situația de pe front a rămas „dificilă” și a criticat Ucraina și Occidentul pentru că au încercat să controleze Rusia.

„Întâmpinăm Anul Nou într-o situație politico-militar dificilă”, a spus Șoigu. „Într-un moment în care există cei care încearcă să ștergă istoria noastră glorioasă și marile realizări, să demoleze monumente ale învingătorilor fascismului, să pună criminali de război pe un piedestal, să anuleze și să profaneze tot ce este rusesc”. Șoigu le-a transmis soldaților ruși: „Victoria, ca și Anul Nou, este inevitabilă”. Şoigu a lăudat, de asemenea, „acţiunile nemuritoare, curajul dezinteresat şi eroismul” arătate de trupele ruse care luptă cu ceea ce el a numit „neo-nazism şi terorism”. Kievul și Occidentul au respins afirmația Rusiei că luptă cu „naziștii” în Ucraina, drept un pretext fără temei pentru încercarea președintelui Vladimir Putin de a ocupa teritoriul și de a-l înlătura pe Volodimir Zelenski într-un război de agresiune neprovocată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.