Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia: 'Armaghedonul nuclear se prefigurează din ce în ce mai clar!'

laitimes.com
al treilea razboi mondial

Armaghedonul nuclear se prefigurează din ce în ce mai clar, transmite ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, în timp ce a comentat declarațiile reprezentanțiilor SUA cu privire la livrarea către Ucraina a muniției cu uraniu sărăcit.

  • Context: Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, John Kirby, a calificat anterior drept eronate argumentele Rusiei în privința muniției cu uraniu sărăcit: "Este un tip obişnuit de muniţie, folosită în special pentru capacitatea sa de a străpunge blindajul", a spus John Kirby, avertizând că, dacă Moscova "este îngrijorată pentru tancurile sale şi pentru soldaţii care le operează", poate "să le treacă graniţa pur şi simplu pentru a le aduce înapoi în Rusia". Statele Unite sunt de departe cea mai mare sursă de ajutor militar pentru Ucraina, dar nu furnizează uraniu sărăcit, a precizat Kirby.

"Comentarea acestui tip de prostii este foarte dificilă. Oficialii americani, cu declarațiile lor iresponsabile, au trecut printr-un alt fund. Există un flux continuu de arme mortale în Ucraina, cu ajutorul căruia civilii, zonele rezidențiale, școlile, spitalele, grădinițele sunt distruse", a declarat Antonov, citat de serviciul de presă al ambasadei. „Dar acest lucru nu este suficient pentru monștrii occidentali. Acum se pare că vor să furnizeze naziștilor de la Kiev obuze cu uraniu sărăcit! Se pare că Occidentul luminat, condus de Washington, a decis irevocabil să aducă omenirea la o linie periculoasă, dincolo de care Armaghedonul nuclear se prefigurează din ce în ce mai clar", a adăugat ambasadorul.

Șeful misiunii diplomatice ruse a atras atenția asupra faptului că "consecințele negative ale utilizării unei astfel de muniții au fost confirmate în mod repetat de jurnaliștii occidentali". "Dacă nu doriți să ne ascultați, uitați-vă la rapoartele colegilor noștri europeni", a spus el.

Antonov a amintit că "atunci când se utilizează acest tip de muniție, praful radioactiv se depune pe pământ". "Este extrem de toxic și nu poate fi decontaminat. Astfel de substanțe provoacă focare de cancer. Americanii sunt conștienți de acest lucru, deoarece au folosit deja aceste arme în Irak și Iugoslavia. Victimele sufereau de boli mortale, iar copiii lor s-au născut cu malformații congenitale", a spus ambasadorul.

Avertizarea lui Vladimir Putin

Comentând decizia autorităților britanice, președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că Rusia va fi obligată să răspundă în consecință la faptul că "Occidentul colectiv începe să folosească arme cu o componentă nucleară". Ambasada Rusiei în Marea Britanie a avertizat Londra să nu predea Kievului o astfel de muniție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.