Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia caută arme în Orientul Mijlociu și Africa: dezvăluire bombă făcută de Serviciul de Informații Militare al Ucrainei

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Vadim Skibiţki, reprezentant al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, susţine că Rusia începe să se confrunte cu o lipsă de muniție și arme, astfel că este în căutare de aliați în domeniul militar şi încearcă să negocieze în acest sens cu ţări din Orientul Mijlociu și din Africa, informează RBC, transmite RADOR.

"Rusia a început să se confrunte cu o lipsă de muniție şi știm sigur că lucrează în mod activ cu Iranul. Da, într-adevăr, sunt în curs de negocieri cu Myanmar, cu țările continentului african, cu Orientul Mijlociu. Acum, și-au trimis delegații către Ministerul Apărării, serviciile de informații externe şi alte departamente și ministere pentru a obține cât mai multă muniție și alte arme" - a remarcat Skibiţki.

Relația cu Siria

Totodată, ofițerul a subliniat că Iranul rămâne principalul partener militar al Rusiei. Potrivit acestuia, Iranul furnizează Rusiei muniție și drone. Skibiţki susţine că Moscova este interesată şi de rachete balistice, dar Iranul "așteaptă și nu este încă de acord să le furnizeze". Reprezentantul GUR a explicat că Iranul, la rândul său, așteaptă de la Rusia arme moderne, tehnologii de energie nucleară și programe de rachete. În ceea ce privește Siria, Skibiţki a remarcat că regimul lui Bashar al-Assad este acum dependent de Rusia, din moment ce contingentul rus se află în continuare pe teritoriul sirian. "Ce poate oferi Siria la schimb? Au existat o mulțime de informații că ar putea furniza mercenari sirieni, în număr mare. Până acum, nu am observat o confirmare a acestui lucru, mai ales prezența a 'mii de sirieni' pe teritoriul regiunilor temporar ocupate ale statului nostru" - a adăugat Skibiţki. Potrivit ofițerului de informații, Rusia a ajuns să îşi retragă inclusiv armele din Siria, pe care le-a furnizat anterior pentru a le folosi în război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.