Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ATACĂ SUA pentru masarea de trupe în Norvegia: Ce vrea Moscova

sua rusia

Rusia s-a declarat vineri surprinsă de o posibilă desfăşurare, pe bază de rotaţie, a unor trupe americane în Norvegia, ţară ce are în zona arctică o porţiune de frontieră comună cu teritoriul rus, transmite AFP.

'Având în vedere numeroasele declaraţii oficiale norvegiene cu privire la inexistenţa unei ameninţări asupra Norvegiei dinspre Rusia, am dori să înţelegem din ce motiv este Norvegia atât de dornică să-şi sporească potenţialul militar, mai ales prin desfăşurarea de trupe americane', a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei Rusiei la Oslo, Maxim Gurov.

Citește și: Miri filmați de prieteni când fac sex după nuntă / VIDEO 18+

În contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia provocate de conflictele din Siria şi Ucraina, Ministerul norvegian al Apărării a anunţat luni că, la iniţiativa Statelor Unite, se analizează o posibilă desfăşurare în Norvegia a unor trupe americane prin rotaţie.

Armata americană are deja în această ţară scandinavă echipamente militare pre-poziţionate şi care au fost depozitate în tuneluri săpate în munţi.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

Conform publicaţiei locale Adresseavisen, cea care a relatat prima despre posibila trimitere a unor trupe americane în Norvegia, anul viitor în luna ianuarie ar urma să fie desfăşuraţi circa 300 de puşcaşi marini la Vaernes, în apropierea localităţii Trondheim, în zona centrală a ţării.

'O prezenţă prin rotaţie în Norvegia sporeşte capacităţile colective ale forţelor noastre de a lucra împreună', a apreciat săptămâna aceasta generalul Niel Nelson, comandant al corpului puşcaşilor marini americani în Europa şi Africa.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

Însă deocamdată nicio decizie nu a fost luată, lucru confirmat şi de ambasada Rusiei la Oslo.

Pentru a tempera temerile fostei Uniuni Sovietice, Norvegia, membru fondator al NATO, s-a angajat chiar înainte de crearea acestei organizaţii, în anul 1949, că nu va accepta pe teritoriul ei trupe străine 'atât timp cât nu este atacată sau ameninţată cu un atac'. Această declaraţie a fost revizuită de-a lungul timpului pentru a permite trupelor Alianţei să efectueze manevre pe teritoriul norvegian.

NATO a decis în luna iulie să desfăşoare patru batalioane, tot pe bază de rotaţie, în Polonia şi cele trei state baltice, acestea temându-se de posibile acţiuni agresive ale Rusiei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Pe ei îi consideră femeile cei mai frumoși bărbați: Ce trebuie NEAPĂRAT să ai

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.