Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia atacă summitul NATO de la București: 'Alianța NATO nu este interesată de o soluție politică și diplomatică în Ucraina'

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Declarația comună adoptată la București în urma reuniunii miniștrilor de externe ai NATO sugerează că alianța nu este interesată de o înțelegere politică și diplomatică în Ucraina, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

"Nu pot ignora declarația miniștrilor de externe ai țărilor membre NATO. Această declarație a fost adoptată în cadrul ședinței Consiliului Alianței la nivelul miniștrilor de externe din 29-30 noiembrie de la București. Formularea conținută în document indică faptul că NATO nu este absolut interesată de o soluție politică și diplomatică în Ucraina", a spus ea. "Țările NATO încearcă să acuze partea rusă de acte criminale și atrocități comise de forțele armate ale Ucrainei cu acordul total al sponsorilor occidentali ai regimului de la Kiev".

Potrivit lui Zakharova, linia NATO, care a fost adoptată după lovitura de stat din Ucraina din februarie 2014, a fost continuată "să albească regimul de la Kiev și, în consecință, să demonizeze Rusia pentru a justifica relevanța Alianței Nord-Atlantice".

Vezi si: Anunț crucial făcut de NATO: 'Aliații livrează Ucrainei sisteme antiaeriene. Rusia nu trebuie subestimată'

Astfel, țările din blocul comunitar acuză Rusia că a perturbat aprovizionarea cu alimente la nivel mondial, "deși Moscova a fost cea care a oferit modalități reale de a rezolva" această problemă. "O încercare de a trage Rusia la răspundere pentru incidentul cu racheta ucraineană care a căzut pe teritoriul Poloniei pare flagrantă", a adăugat diplomatul.

Vezi si: Ministrul ucrainean de externe îi dă fiori de la București lui Vladimir Putin: 'Aliaţii din NATO au anunţat noi livrări de arme!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.