Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia avertizează națiunile nordice că intrarea în NATO va avea consecințe de amploare: 'Nivelul de tensiune militară va crește'

vestidinrusia.ro
rusia kremlin

Aderarea Finlandei și Suediei la NATO ar fi o „greșeală cu consecințe de amploare”, a declarat luni ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, potrivit agenției de presă de stat TASS.

„Nu ar trebui să-și facă iluzii că pur și simplu vom suporta asta”, a spus Riabkov, potrivit TASS, numind decizia ambelor state „o greșeală gravă cu consecințe de amploare”.

Aderarea Finlandei la NATO – care va dura probabil luni până la finalizarea – ar aduce alianța SUA-militară în pragul Rusiei, întrucât cele două națiuni împart o graniță de 830 de mile (1.335 de kilometri).

„Faptul că securitatea Suediei, ca și cea a Finlandei de altfel, nu va fi consolidată ca urmare a acestei decizii, este complet evident pentru noi”, a spus Ryabkov, potrivit TASS.

"Nivelul general de tensiune militară va crește și va fi mai puțin predictibil în acest domeniu. Este păcat că bunul simț este sacrificat unor idei fantomă despre ce ar trebui făcut în situația actuală", a adăugat acesta.

Finlanda şi-a anunţat, duminică, candidatura "istorică" la NATO, înainte de reuniunea decisivă în Suedia în vederea unei prealabile cereri de aderare simultană a celor două ţări, consecinţă directă a invaziei ruse în Ucraina, scrie AFP.

"Vladimir Putin a subliniat că sfârşitul politicii tradiţionale de neutralitate militară ar fi o greşeală, întrucât nu există nicio ameninţare la adresa securităţii Finlandei", se arată într-un comunicat al Kremlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.