Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia avertizează NATO să nu livreze sisteme antiaeriene Ucrainei

Sputnik News
Pantir s antiaerian

Ministerul de Externe al Rusiei a comunicat joi că furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană pentru Ucraina, aşa cum a solicitat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski miercuri, ar fi un factor destabilizator, care nu ar aduce pacea, transmite Reuters.

Într-un discurs prin videoconferinţă în faţa Congresului SUA, Zelenski le-a cerut parlamentarilor americani să facă mai mult pentru a apăra Ucraina de agresiunea Rusiei şi a insistat din nou asupra impunerii unei zone de interdicţie a zborurilor în spaţiul aerian al ţării sale.

Duminică, premierul slovac Eduard Heger anunţase că NATO ar putea discuta trimiterea din ţara sa în Ucraina a sistemului de apărare antiaeriană S-300, de fabricaţie sovietică.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că livrările de astfel de sisteme "categoric nu ar aduce pacea în Ucraina", iar "pe termen lung, ar putea avea consecinţe mult mai periculoase".

Statele Unite şi aliaţii lor doresc să evite antrenarea NATO în conflictul ucrainean, însă au furnizat ajutoare militare Ucrainei după invadarea acestei ţări de către Rusia, în 24 februarie.

Moscova numeşte invazia în Ucraina "operaţiune specială" pentru distrugerea capacităţilor militare şi arestarea celor pe care îi consideră naţionalişti periculoşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.