Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a întocmit o listă cu bănci străine care își pot vinde activele numai cu aprobarea lui Putin

Arcpublishing.com / Reuters
banca rusia

Adjunctul ministrului rus de Finanţe, Alexei Moiseev, a declarat joi că oficialii guvernamentali au pus la punct o listă de bănci străine care pot să îşi vândă activele din Rusia numai cu aprobarea preşedintelui Vladimir Putin, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Lista a fost elaborată de Ministerul rus al Finanţelor şi Banca Centrală a Rusiei, a precizat Alexei Moiseev la un forum bancar organizat în oraşul Kazan. La acelaşi eveniment, Moiseev a mai spus că Ministerul de Finanţe de la Moscova nu a primit nicio notificare de la Expobank cu privire la o solicitare de a achiziţiona activele din Rusia ale unei bănci străine.

Grupurile bancare italiene UniCredit şi Intesa, banca americană Citi şi Raiffeisen din Austria analizează opţiunile de a ieşi din Rusia, în timp ce altele, cum ar fi Societe Generale şi HSBC, au găsit o metodă.

În luna iunie a acestui an, HSBC a anunţat joi că îşi va vinde toate operaţiunile din Rusia către Expobank. Afacerile HSBC în Rusia erau axate pe servicii bancare destinate companiilor, oferind o gamă largă de servicii de creditare şi investiţii bancare clienţilor din Rusia şi de peste hotare.

La finalul lui 2021, băncile străine controlau 11% din totalul capitalului bancar din Rusia, arată cele mai recente date ale Băncii Centrale. Occidentul a impus sancţiuni fără precedent sectorului bancar rusesc ca răspuns la invazia Ucrainei, blocând accesul marilor bănci ruseşti la sistemul global de plăţi SWIFT şi limitând capacitatea lor de a opera cu valută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.