Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, câştigătoarea ultimei ediţii a Cupei Davis, va fi înlocuită de Serbia la faza finală din 2022 a acestei competiţii

wikipedia.org
cupa davis

Rusia, câştigătoarea ultimei ediţii a Cupei Davis, va fi înlocuită de Serbia la faza finală din 2022 a acestei competiţii rezervate echipelor naţionale masculine de tenis, programată în luna septembrie, a anunţat luni Federaţia internaţională (ITF), citată de AFP.

Decizia este urmarea excluderii sportivilor ruşi din toate competiţiile internaţionale, după declanşarea războiului din Ucraina, conform Agerpres.

Serbia, aleasă de ITF deoarece a fost "echipa cea mai bine clasată dintre semifinalistele din 2021", primise deja o invitaţie pentru intrarea directă în această fază finală fără a mai trece prin calificări. În aceste condiţii, o altă naţiune, care urmează să fie anunţată ulterior, va beneficia de această invitaţie acordată iniţial echipei lui Novak Djokovic, a precizat Federaţia internaţională de tenis.

Tot luni, ITF a anunţat că în competiţia feminină Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup), Rusia (deţinătoarea trofeului) va fi înlocuită de Australia, aleasă pe aceleaşi criterii ca Serbia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.