Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia cere un răspuns global împotriva terorismului

Medvedev

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri, în marja summitului APEC de la Manila, ca terorismul este o provocare globala si necesita un raspuns global, relateaza Reuters.

'Atacurile teroriste cu care tocmai s-au confruntat Rusia si Franta afecteaza întreaga lume. Expansiunea terorismului reprezinta într-adevar o provocare globala. Si necesita un raspuns unit', a mai spus Medvedev.

Seful guvernului rus a afirmat la summitul APEC ca tara sa poate învinge singura terorismul, însa cea mai buna optiune ar fi ca Moscova si Occidentul sa lase deoparte neîntelegerile si sa lupte împreuna.

Medvedev a declarat ca boicotul Rusiei de catre Occident arata 'ciudat' în lumina atentatelor jihadiste de la Paris si prabusirea pe 31 octombrie a unui avion rusesc în Egipt, vizat de un atac terorist.

'Atentatul care a vizat avionul nostru si atacul terorist de la Paris au 'ascutit' agenda politica la nivel global', a mai spus el. 'Razboiul a fost declarat împotriva întregii lumi civilizate. Amenintare este globala si, din pacate, este reala. Astfel, pozitia unor tari occidentale fata de Rusia pare ciudata', a declarat Medvedev.

'Cred ca ar trebui sa fim uniti în aceasta lupta', a mai spus premierul rus.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.