Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Împărțirea sferelor de influență: Rusia și China nu aspiră la 'conducerea întregii lumi'

geopolitica

Federația Rusă și China nu candidează la conducerea întregii lumi, alte țări având o astfel de înclinaţie, a declarat, duminică, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, vorbind la postul de televiziune "Rossia-1", relatează Rador.

„Îndeplinindu-şi relațiile lor bilaterale, Rusia și China nu aspiră la conducerea întregii lumi. Știm că alte țări au o astfel de înclinaţie" - a declarat Peskov în fragmentul interviului cu jurnalistul Pavel Zarubin, transmis de programul "Moscova. Kremlin. Putin".

Reprezentantul Kremlinului a atras atenția și asupra "asemănării absolute în atitudine [a Rusiei și Chinei] față de diferite tipuri de acțiuni provocatoare, a căror sursă este Statele Unite ale Americii". Moscova și Beijingul sunt unanime în evaluarea "inadmisibilității unui astfel de comportament destabilizator" - a adăugat el.

Context

Menţionăm că, liderii Rusiei şi Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping, s-au întâlnit, săptămâna trecută, în marginea summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS) de la Samarkand. Aceştia au purtat convorbiri bilaterale, au discutat într-un format trilateral cu președintele Mongoliei și au participat la o reuniune a Consiliului șefilor de stat al OCS. După cum a anunţat ulterior consilierul liderului rus, Iuri Uşakov, toate problemele majore au fost discutate în timpul întâlnirilor. Xi Jinping a subliniat că China este pregătită să colaboreze cu Rusia și să ofere sprijin reciproc în problemele care vizează interesele cheie ale celuilalt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.