Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia aplică din nou metoda 'cleștele' în Ucraina: metodă ciudată aplicată de ruși

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Rusia aplică din nou metoda 'cleștele' în Ucraina: lupte aprige în Avdiivka

Viceministrul apărării de la Kiev, Hanna Maliar, a declarat, marţi, că trupele ruse nu plănuiesc să captureze oraşul Avdiivka, ci vor să-l încercuiască și să meargă înainte, întrucât sarcina acestora este să ocupe complet regiunile estice Donețk și Luhansk, informează RBC, potrivit Rador.

"Militarii noştri apără această direcție atât de eroic, încât inamicul nici măcar nu riscă să intre în Avdiivka, pentru a nu se bloca în lupte cu apărătorii noștri. Dar inamicul vrea să ocolească (oraşul Avdiivka, n.r.), să îl încercuiască și să înainteze" - a afirmat Maliar.

Sarcina e de a ocupa Donețk și Luhansk

Potrivit acesteia, pentru ruşi, este important să înainteze, astfel că nu se concentrează întotdeauna pe capturarea unei localităţi, deoarece au sarcina de a ocupa complet regiunile Donețk și Luhansk. "De aceea, pentru ei, Avdiivka este un obstacol foarte serios în calea acestei înaintări. Și luptă pentru înălțimile cheie, pentru a le controla și pentru merge înainte. Ei bine, fac acest lucru şi pentru rutele de transport. De un an, acolo au loc lupte foarte lungi și acerbe. Forțele noastre armate nu permit inamicului să treacă" - a adăugat viceministrul ucrainean al apărării. Hanna Maliar a remarcat că luptele continuă în direcția Avdiivka, unde, timp de un an, trupele ruse nu au reuşit să înainteze nici măcar un centimetru

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.