Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia condamnă în termeni duri decizia Lituaniei și promite un răspuns: 'Este cu adevărat fără precedent. Este o încălcare a tot ceea ce există'

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Kremlinul a calificat luni drept "fără precedent" decizia Lituaniei de a interzice tranzitul unor bunuri către regiunea rusă Kaliningrad și a promis că va răspunde.

Autoritățile lituaniene au interzis tranzitul de bunuri care sunt sancționate de Uniunea Europeană pe teritoriul său, care include singura rută feroviară între Rusia continentală și exclava Kaliningrad de la Marea Baltică. Printre bunurile interzise se numără cărbunele, metalele, materialele de construcție și tehnologia avansată, anunță Reuters, conform Mediafax.

"Această decizie este cu adevărat fără precedent. Este o încălcare a tot ceea ce există", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o convorbire cu reporterii, conform Kaliningrad.

"Considerăm acest lucru ilegal. Situația este mai mult decât gravă ... avem nevoie de o analiză serioasă și aprofundată pentru a elabora răspunsul nostru", a adăugat el.

Amplasat între Polonia și Lituania, membre ale UE și NATO, Kaliningrad primește provizii din Rusia prin intermediul căilor ferate și al conductelor de gaz care trec prin Lituania.

Guvernatorul din Kaliningrad a estimat că interdicția ar putea afecta până la jumătate din toate bunurile care sunt aduse în regiune pe calea ferată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.