Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Rusia consumă muniția în Ucraina mai repede decât o poate înlocui' - Șeful serviciilor de informații americane

asia-news.com
munitie

Putin a fost "surprins" de performanțele slabe ale armatei sale, dar obiectivele sale politice pentru război nu s-au schimbat, a declarat directorul serviciilor de informații, anunță nbcnews.com. Forțele ruse din Ucraina consumă muniția mai repede decât o poate înlocui industria de apărare a țării, a declarat sâmbătă directorul Serviciului Național de Informații al SUA, Avril Haines.

Rusia epuizează muniția "destul de repede", ceea ce determină Moscova să caute ajutor în alte țări, inclusiv în Coreea de Nord, a declarat Haines pentru Andrea Mitchell de la NBC News, în cadrul unei dezbateri la Forumul de apărare Reagan din Simi Valley, California.

Întrebat cât de repede consumă Rusia muniția, Haines a spus: "Nu cred că vă pot da cifre precise în acest forum. Dar destul de repede. Adică, este într-adevăr destul de extraordinar". Sentimentul nostru este că ei nu sunt capabili să producă pe plan intern ceea ce cheltuiesc în acest stadiu. Așa că asta va fi o provocare", a adăugat aceasta.

Pentagonul a declarat luna trecută că Rusia trage un număr impresionant de 20.000 de lovituri de artilerie pe zi, chiar dacă a suferit o serie de eșecuri pe câmpul de luptă. Ca un ecou al declarațiilor anterioare ale oficialilor administrației Biden, Haines a declarat că Rusia consumă muniția de precizie chiar mai repede decât muniția sa convențională.

Administrația Biden a declarat anterior că Rusia a apelat la Coreea de Nord pentru a-și asigura mai multe rezerve de muniție de artilerie. Haines a declarat că amploarea asistenței din partea Coreei de Nord pare limitată, dar că este un aspect pe care comunitatea de informații va continua să îl monitorizeze îndeaproape. "Am indicat că am văzut unele mișcări, dar nu a fost foarte mult în acest stadiu", a spus ea despre rolul Coreei de Nord.

Lipsa iminentă de muniție a fost doar una dintre numeroasele provocări cu care se confruntă armata rusă, a declarat Haines, citând, de asemenea, probleme legate de moral și logistică.

Șeful serviciilor de informații a declarat că ritmul războiului din Ucraina pare să încetinească odată cu venirea iernii și că ambele armate vor încerca să se reseteze și să se regrupeze pentru mai multe lupte în primăvară. Dar ea a spus că comunitatea serviciilor de informații are "destul de mult scepticism" că forțele rusești vor fi suficient de pregătite pentru reluarea confruntărilor în martie.

Președintele rus Vladimir Putin a fost "surprins" de performanța dezamăgitoare a armatei sale după invazia sa în Ucraina în februarie, potrivit lui Haines. "Cred că el devine mai informat cu privire la provocările cu care se confruntă armata din Rusia. Dar încă nu ne este clar pentru noi că el are o imagine completă în acest stadiu despre cât de provocate sunt acestea", a declarat Haines.

Putin nu și-a schimbat obiectivul politic de a controla efectiv Ucraina, dar nu este clar dacă ar accepta ambiții militare reduse, a spus Haines. "Cred că analiștii noștri ar spune că el ar putea fi dispus să facă acest lucru temporar, cu ideea că ar putea reveni asupra acestei probleme mai târziu", a spus ea.

Deși recentele proteste nu reprezintă o provocare serioasă la adresa puterii lui Putin, criticile la adresa conducerii războiului în interiorul Rusiei au fost în creștere din partea unor personalități politice, iar acest lucru ar putea influența procesul decizional al acestuia cu privire la acest conflict, potrivit lui Haines.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.