Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia continuă 'războiul' economic cu UE. Vladimir Putin a semnat decretul privind prelungirea embargoului introdus pentru importurile de alimente occidentale

REUTERS/ Sergei Karpukhin
putin deget

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat luni un decret privind prelungirea, până la 31 decembrie 2020, a embargoului introdus pentru importurile de produse alimentare occidentale, transmite AGERPRES.

Kremlinul a introdus un embargou pentru alimentele produse în ţările care au introdus sancţiuni împotriva Rusiei după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014. Embargoul rusesc a afectat o gamă largă de produse alimentare de la brânza franţuzească la fructele din Spania. Acest embargou a fost prelungit în trei reprize până acum, ca răspuns la prelungirea sancţiunilor economice europene.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Decretul semnat luni de Vladimir Putin, prelungeşte "până la 31 decembrie 2020" interdicţia de a importa în Rusia produse alimentare provenite în principal din Uniunea Europeană. De asemenea, preşedintele Rusiei a cerut Guvernului să adopte măsurile necesare pentru implementarea decretului şi, dacă este necesar, să trimită propuneri cu privire la modificarea duratei acestor sancţiuni.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Pe termen lung, autorităţile ruse speră că acest embargou va stimula dezvoltarea unui sector agricol naţional, având în vedere şi faptul că acest sector beneficiază de importante subvenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.