Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia crede că Occidentul are în plan deconectarea de la internet: Ce plan de rezervă are Vladimir Putin

internet

Rusia este pe deplin pregătită pentru cazul în care Occidentul ar decide să o pedepsească deconectând-o de la reţeaua globală de Internet, a declarat Gherman Klimenko, consilierul preşedintelui Vladimir Putin pentru problemele internetului, într-un interviu difuzat luni, potrivit Reuters.

Acuzată de serviciile de informaţii americane de ingerinţă în alegerile prezidenţiale din SUA în 2016, acuzaţie pe care o respinge, Rusia face deja obiectul unei serii de sancţiuni şi altele urmează, scrie agerpres.ro.

Citește și: Investiție URIAȘĂ! Ce mare combinat din România a fost modernizat

Gherman Klimenko, consilierul lui Putin, avertizase în trecut că ţările occidentale ar putea încerca să blocheze în totalitate accesul Rusiei la internet şi că Moscova trebuie să fie pregătită pentru o astfel de eventualitate.

Într-un interviu la NTV, post de televiziune controlat de putere, Gherman Klimenko a declarat că Rusia este pregătită pentru o astfel de situaţie şi că funcţionează deja un segment de Internet creat special pentru funcţionari. 'Toţi funcţionarii, toate instituţiile de stat se află în spatele marelui "firewall chinezesc"', a spus Klimenko, adăugând că Rusia are propriile sale motoare de căutare, reţele sociale şi de publicitate. 'Din punct de vedere tehnic, suntem pregătiţi pentru orice fel de măsură', a subliniat el.

Citește și: În sfârșit, românii cu rate primesc o veste bună! Anunțul făcut, AZI, Banca Națională a României

O astfel de întrerupere ar putea provoca unele dificultăţi la început pentru că unele firme ruseşti au stocat probabil informaţii în străinătate, în pofida legii care le obligă să păstreze datele în Rusia, dar altfel nu ar trebui să existe dificultăţi, asigură oficialul de la Kremlin. 'Chiar dacă ne este declarat un astfel de război, nu există nimic care să demonstreze că nu am putea trăi bine şi în mod normal' în continuare, consideră Gherman Klimenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.