Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia intră puternic pe piața crypto: legalizează mineritul și lansează primul token rusesc

marketwatch.com
aur bitcoin criptomonede

Banca Centrală a Rusiei este pregătită să fie de acord cu legalizarea mineritului de criptomonede, dar cu condiția ca vânzarea veniturilor lor sub formă de monede digitale să aibă loc în afara Rusiei, a declarat Kirill Pronin, directorul Departamentului de Tehnologii Financiare al Băncii Centrale a Federației Ruse.

"Mineritul nu este subiectul și sfera de responsabilitate a Băncii Rusiei, cu toate acestea, mineritul este una dintre modalitățile de a achiziționa criptomonedă ca taxă, o recompensă pentru validare, tranzacția care se efectuează în timpul mineritului. În acest sens, se poate discuta legalizarea mineritului, dar aici este necesar să se prevadă o serie de condiții care, în opinia noastră, în acest sens trebuie îndeplinite", a declarat el la Forumul Juridic Internațional de la Sankt Petersburg, relatează Interfax.

Directorul Departamentului de Politică Financiară al Ministerului Finanțelor, Ivan Cebeșkov, a reamintit că unii mari mineri de criptomonede din Federația Rusă se confruntă cu restricții externe atunci când retrag fonduri.

"Minerii pot acumula criptomoneda primită pe portofelele lor, care sunt deschise în blockchain-urile publice și aproape nimeni nu le poate bloca și implementa de acolo", a răspuns Pronin. El a subliniat încă o dată că criptomoneda minerilor ar trebui vândută în afara graniței vamale a Federației Ruse.

Discuția despre necesitatea legalizării mineritului de criptomonede în Federația Rusă și de a aduce această afacere în domeniul juridic a apărut după publicarea raportului Băncii Centrale, în care s-a propus interzicerea acestui tip de afacere.

Potrivit unui studiu realizat de Cambridge Center for Alternative Finance, care a fost publicat în octombrie anul trecut, Rusia se află pe locul al treilea după Statele Unite și Kazahstan în ceea ce privește capacitatea care vizează mineritul bitcoin - principala criptomonedă.

Lansarea primului token

Platforma blockchain rusă Farul (implicată în dezvoltarea unui ecosistem financiar digital împreună cu Transmashholding) și VTB Factoring au lansat primul token digital din Rusia în modul pilot, a declarat recent Anatoli Aksakov, președintele Comisiei Dumei pentru piața financiară.

"Procedura de emisie are loc instantaneu, cu un suport documentar minim. Suntem încrezători că prima experiență de succes a emiterii cfa-urilor nu numai că contribuie la apariția unui nou instrument financiar în Rusia, dar va marca și începutul unei practici de afaceri inovatoare pentru lucrul cu capital împrumutat pentru multe companii interesate din Rusia", a declarat Denis Iordanidi, CEO al Farului.

Săptămâna trecută, prim-vicepreședintele Băncii Centrale, Vladimir Chistyukhin, a făcut apel la bănci și companii să-și înregistreze mai activ propriile platforme pentru problema CFA-urilor în Rusia și a promis sprijinul autorității de reglementare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.