Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia cumpără materiale militare din Elveția

În plin conflict ucrainean, ruşii au cumpărat plase de camuflaj sofisticate din Elveţia, potrivit unei informaţii apărute în presa elveţiană, confirmată duminică de guvern, relatează AFP. 

Aceste plase specifice sunt fabricate din ţesătură nedetectabilă cu aparatura de vedere în infraroşu şi la radare. 

Un purtător de cuvânt al Secretariatului de Stat pentru Economie (SECO), Fabian Maienfisch, a precizat pentru agenţia de presă ATS că acest contract a fost semnat înainte de 27 august 2014, adică înainte de publicarea unei ordonanţe vizând alinierea sancţiunilor elveţiene contra Rusiei cu cele decretate de Uniunea Europeană. Dar SECO s-a bazat pe un articol al acestei ordonanţe ce prevede că contractele anterioare acestei date ar putea fi onorate. 

Potrivit Le Matin Dimanche şi SonntagsZeitung, acesta este un contract record de 91 milioane de franci elveţieni (85 milioane de euro) şi care a fost onorat în ciuda sancţiunilor internaţionale împotriva Moscovei pentru rolul ei în conflictul ucrainean. 

Un prim lot de plase de camuflaj în valoare de 54 de milioane de franci elveţieni a plecat la 16 octombrie 2014 şi un al doilea, de 37 de milioane, pe 12 decembrie. Niciodată Elveţia nu a vândut atât de mult material militar unei companii din Rusia, potrivit presei. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al SECO, destinatarul este o întreprindere civilă din Rusia a cărei identitate el nu a dezvăluit-o şi nici cea a furnizorului elveţian.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.