Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia dă o veste uriașă: Se pregătește să relaxeze și mai mult restricțiile privind exportul de motorină

facebook.com
pompa benzina motorina

Rusia nu are, deocamdată, planuri vizând relaxarea restricţiilor care au mai rămas în ceea ce priveşte exporturile de motorină, a declarat joi vicepremierul rus, Alexander Novak, sugerând că nu vor exista alte veşti bune pentru piaţa carburanţilor care este în prezent una tensionată, transmite Bloomberg, scrie Agerpres.

"Nu există o decizie deocamdată. Dar dacă vor fi probleme, le vom analiza la Ministerul Energiei", a declarat Alexander Novak pentru Bloomberg News.

Chiar dacă Rusia, cel mai mare furnizor mondial de motorină, a ridicat la începutul acestei luni un embargou referitor la cea mai mare parte a exporturilor, unele restricţii au rămas în vigoare.

Guvernul de la Moscova a permis exporturile de motorină cu condiţia ca toţi marii producători ruşi de carburanţi să păstreze cel puţin 50% din producţia de motorină pentru piaţa internă. De asemenea, exporturile de motorină sunt posibile cu condiţia ca aceşti carburanţi să fie livraţi spre porturile ruseşti via conducte. În schimb, livrările de motorină via căile ferate rămân în continuare interzise.

Embargoul iniţial anunţat de Moscova, care a ajutat la calmarea preţurilor pe piaţa internă, a perturbat pieţele mondiale de motorină. Restricţiile ruseşti au venit într-un moment în care reducerea producţiei de petrol a OPEC+ a dus la diminuarea livrărilor de ţiţei către rafinării, care au probleme în a produce suficientă motorină într-un moment în care cererea creşte înainte de venirea iernii.

Interdicţia rusească privind exporturile de motorină a durat doar două săptămâni după care Moscova a optat pentru eliminarea celei mai mari părţi a restricţiilor pentru a evita creşterea stocurilor de carburanţi.

Guvernul rus continuă discuţiile cu privire la finanţarea unor subvenţii mai mari pentru livrările interne de motorină şi benzină, a mai spus vicepremierul Alexander Novak. "Acest subiect este avut în vedere", a spus Novak, adăugând că o decizie este aşteptată "în viitorul apropiat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.