Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri violente în regiunea rusă Daghestan, între poliție și rușii care se opun mobilizării (video)

YouTube
protest-rusia

Ciocniri violente au avut loc duminică între poliție și cei care se opun mobilizării, în regiunea Daghestan din sudul Rusiei. Mai devreme, tot duminică, poliția a tras focuri de armă în aer după ce zeci de protestatari dintr-un sat din Daghestan au blocat un drum, scrie Reuters, potrivit Mediafax.

Prima mobilizare militară a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial, anunțată miercuri de Putin, a declanșat proteste în zeci de orașe din întreaga țară. Furia publică a părut să fie deosebit de puternică în regiunile sărace ale minorităților etnice, cum ar fi Daghestan, o regiune cu majoritate musulmană situată pe malul Mării Caspice, scrie Reuters.

Zeci de videoclipuri postate pe rețelele de socializare au arătat confruntări cu poliția în capitala Makhachkala, în timp ce protestatarii strigau "nu războiului". O înregistrare arată un grup de femei care alungă un ofițer de poliție, în timp ce mai multe clipuri arată ciocniri violente.

Reuters nu a putut verifica imaginile, care au fost distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare rusești și de către instituții media independente.

Mai devreme duminică, poliția a tras focuri de armă în aer după ce zeci de protestatari dintr-un sat din Daghestan au blocat un drum important în semn de protest față de faptul că oficialii ar fi chemat peste 100 de bărbați din sat, cu o populație de 8.000 de locuitori, pentru serviciul militar.

Daghestanul a plătit deja un tribut uman greu în timpul celor șapte luni de război. Potrivit unui bilanț realizat de serviciul rusesc al BBC, cel puțin 301 soldați din Daghestan au murit - cei mai mulți dintre toate regiunile rusești și de peste 10 ori mai mulți morți decât cei din Moscova, care are o populație de cinci ori mai mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.