Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia denunță 'frenezia rusofobă flagrantă' a Occidentului, la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (presa rusă)

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Rusia a atras atenția lumii asupra renașterii "ideilor fasciste" în Europa și asupra "freneziilor rusofobe flagrante" ale Occidentului, a declarat miercuri diplomatul rus Ilya Barmin.

"Putem afirma că ideile fasciste au fost reînviate în Europa", a declarat diplomatul, adresându-se celei de-a 51-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva. "Ucraina, Letonia și Estonia, ale căror guverne au autorizat revizuiri ale istoriei, au reușit în special acest lucru. Complici ai Germaniei hitleriste care au sângele a milioane de oameni pe mâini sunt proclamați oficial eroi acolo. Adepții lor contemporani, inclusiv militanții din batalionul Azov (scos în afara legii în Rusia), sunt, de asemenea, lăudați", a declarat el.

Barmin a subliniat acțiunile din Ucraina, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia și Republica Cehă de a "distruge în mod deliberat monumentele care îi comemorează pe cei care și-au sacrificat viețile pentru a salva Europa de ororile fascismului", în timp ce autoritățile din Letonia, a spus el, "au profanat monumentele comemorative de război prin deshumarea morților de război, încălcând angajamentele lor internaționale. Aceste guverne nu par să fi învățat nimic de la procesele de la Nürnberg", a afirmat Barmin, informează tass.com.

"În acest context, atitudinile rusofobe flagrante s-au intensificat în Occident", a adăugat diplomatul rus. Potrivit acestuia, "copiii ruși sunt hărțuiți în școli, rușilor li se refuză servicii, sportivilor din această țară li s-a interzis participarea la turnee internaționale, iar evenimentele culturale legate de Rusia sunt anulate".

Participanții la cea de-a 51-a sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului s-au reunit pentru a discuta probleme urgente legate de drepturile omului. Sesiunea s-a deschis luni și va dura până pe 7 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.