Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia desfășoară drone produse pe plan intern bazate pe modelul iranian Shahed

Twitter
Shahed 136 drona sinucigasa

Aproape sigur că Rusia a început să desfășoare drone produse pe plan intern bazate pe modelele de drone kamikaze Shahed iraniene, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit în cel mai recent raport al informațiilor din 16 august.

Producția internă va permite Rusiei să stabilească o aprovizionare mai stabilă de drone kamikaze care să fie folosite în atacurile aeriene împotriva Ucrainei, se arată în raport.

Deși Moscova speră probabil să devină pe deplin autosuficientă în fabricarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV), în prezent depinde de componente și de arme complete expediate din Iran, în principal prin Marea Caspică, a spus ministerul.

După cum a subliniat raportul de informații, dronele Shahed au obținut până acum rezultate „variabile”, deoarece forțele ucrainene s-au dovedit capabile să intercepteze majoritatea UAV-urilor sosite.

Forțele ruse au folosit drone de fabricație iraniană pentru a lovi ținte în toată Ucraina. În februarie, Wall Street Journal a raportat că Rusia intenționează să construiască o fabrică pentru a produce drone cu design iranian pe teritoriul rus.

Afirmația a fost susținută ulterior de purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, care a clarificat în iunie că fabrica din Zona Economică Specială Alabuga din Tatarstan ar putea deveni operațională la începutul anului 2024.

Cu toate acestea, cercetătorii de la Conflict Armament Research (CAR) au declarat pe 13 august că Rusia a început deja să facă copii ale dronelor Shahed marcate în mod obișnuit ca Geran-2. CAR a ajuns la concluzia la inspectarea epavei a două UAV-uri doborâte în sud-estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.