Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia desfășoară modele de tancuri 'de epocă' în urma pierderilor de echipamente grele (ministerul britanic al Apărării)

tanc T-72

Potrivit actualizării de informații a Ministerului Apărării din Regatul Unit din 6 martie, armata rusă a desfășurat tancuri de luptă principale T-62 vechi de 60 de ani, ca urmare a pierderilor continue de echipamente grele.

Mai mult, există o „posibilitate realistă” ca Armata 1 de tancuri de gardă, forța de tancuri de elită a Rusiei, să fie reechipată cu T-62, a adăugat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Potrivit ministerului, aproximativ 800 de T-62 au fost scoase din depozit și echipate cu sisteme de ochire mai bune care le vor „îmbunătăți foarte probabil” performanța în timpul operațiunilor pe timp de noapte.

Raportul mai precizează că transportoare blindate rusești BTR-50, lansate pentru prima dată în 1954, au fost de asemenea dislocate în Ucraina în ultimele zile.

Potrivit ministerului apărării, aceste modele de tancuri mai vechi sunt supuse „multelor vulnerabilități pe câmpul de luptă modern” din cauza lipsei armurii reactive explozive moderne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.