Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenții ruși dau târcoale Bazei militare de la Deveselu: Au pretins că se roagă la biserică

SBI Steel Industry
Deveselu baza base

În cadrul emisiunii „Punctul militar”, care a avut loc în cursul acestei săptămâni la DefenseRomania, reputatul analist militar Ion Petrescu a discutat despre summitul NATO și summitul dintre președintele Joe Biden, liderul lumii libere și președintele rus Vladimir Putin.

Și, în cadrul emisiunii, Ion Petrescu a dat replica plângerilor ambasadei ruse cu privire la faptul că americanii nu i-au invitat niciodată la Deveselu.

În cadrul emisiunii „Punctul militar”, care a avut loc în cursul acestei săptămâni la DefenseRomania, reputatul analist militar Ion Petrescu a discutat despre summitul NATO și summitul dintre președintele Joe Biden, liderul lumii libere și președintele rus Vladimir Putin, evenimente care au avut loc în această săptămână. Și, în cadrul emisiunii, Ion Petrescu a dat replica plângerilor ambasadei ruse cu privire la faptul că americanii nu i-au invitat niciodată la Deveselu.

Răspunsul vine în contextul în care Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse în România, în cursul săptămânii trecute, a susținut o lungă conferință de presă în care abordând relațiile cu SUA, a dat exemplu bazei militare de la Deveselu unde, amintește ambasadorul rus, americanii nu i-au invitat niciodată pe ruși. În pofida faptului că ambasadorii altor state în țara noastră au fost invitați la Deveselu.

„Noi nu am vizitat niciodată Deveselu. Nu am fost invitați. În mandatul meu, relativ lung, am auzit de la alți colegi că ei au fost invitați să viziteze baza de la Deveselu. Noi (n.a. - rușii) nu am fost niciodată invitați”, preciza ambasadorul Kuzmin, în urmă cu câteva zile.

În cadrul emisiunii noastre, analistul militar Ion Petrescu a comentat declarația lui Valery Kuzmin și ne-a dezvăluit un fapt cel puțin interesant. Un fost atașat militar rus a fost la Deveselu ca simplu turist.

„Nu au fost invitați, dar s-au autoinvitat. Un fost atașat militar rus s-a urcat în mașina personală și s-a dus ca simplu turist să vadă Deveselu, să se roage la biserica de acolo, probabil au verificat și la ce distanță și unde sunt americanii. Băieții au făcut recunoașterile, nu numai din satelit ci și din apropiere”, a dezvăluit Ion Petrescu, pentru Defense Romania.

Întrebat când s-a întâmplat acest episod, analistul militar s-a rezumat la un răspuns diplomatic: „Relativ recent”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.