Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia devine `paradis` bancar. Putin a semnat o lege care interzice partajarea secretului bancar cu autorităţile străine

45north
Putin semneaza

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care interzice băncilor ruse să furnizeze autorităţilor străine competente informaţii despre clienţi şi operaţiunile acestora.

Documentul a fost publicat duminică pe portalul oficial de informaţii juridice, transmite agenţia rusă de ştiri TASS. El este conceput pentru a minimiza riscurile asociate cu adoptarea de către ţările „ostile” a unui număr de modificări ale legislaţiei naţionale.

Aceste modificări, subliniate în materialele însoţitoare, vizează obţinerea de la băncile străine, sub ameninţarea cu penalităţi, a informaţiilor confidenţiale constituind secret bancar.

Noua lege interzice instituţiilor de credit naţionale să transmită autorităţilor competente ale statelor străine, inclusiv justiţiei, informaţiile solicitate despre clienţi şi operaţiunile acestora, cu excepţia cazurilor stabilite de actele juridice de reglementare ale Federaţiei Ruse.

Interdicţia se va aplica şi reprezentanţilor clienţilor, beneficiarilor şi beneficiarilor efectivi. În plus, instituţiile de credit din Rusia trebuie să informeze cu promptitudine Rosfinmonitoring şi Banca Centrală (BC) cu privire la faptul că au primit astfel de solicitări de la autorităţile străine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.