Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia dezminte că ar intenționa să bombardeze poziții ale Statului Islamic

rusia kremlin

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvânt al presedintelui rus Vladimir Putin, a declarat joi, într-o conferinta de presa, ca nu a vazut niciun document care sa ateste ca seful statului ar intentiona sa solicite Consiliului Federatiei (camera superioara a parlamentului rus) autorizarea utilizarii fortelor armatei ruse în Siria, împotriva pozitiilor gruparii jihadiste Statul Islamic, relateaza Interfax si RIA Novosti.

'Nu stiu nimic, nu am vazut niciun document în acest sens. Nu îmi pot explica de unde poate sa provina aceasta informatie', a afirmat Peskov, întrebat de jurnalisti asupra veridicitatii informatiilor vehiculate în ultimele zile potrivit carora Kremlinul ar intentiona sa ceara Consiliului Federatiei permisiunea trimiterii unui contingent militar rus în Siria.

'În prezent, exista o multime de speculatii în diferite mass-media. Marea majoritate a acestor speculatii nu are nimic de a face cu realitatea', a spus Peskov, adaugând ca nu va comenta fiecare dintre aceste informatii, întrucât, în opinia sa, 'ar fi o prostie' si 'contraproductiv'.

Agentia de presa Bloomberg, citând surse proprii, a relatat anterior ca presedintele rus Vladimir Putin se pregateste de lovituri aeriene unilaterale asupra pozitiilor Statului Islamic în Siria în cazul în care SUA vor respinge propunerea sa privind o actiune coordonata împotriva jihadistilor.

În acest scop, Kremlinul ar fi pregatit un proiect de solicitare catre Consiliul Federatiei pentru a cere permisiunea trimiterii a circa 2.000 de consilieri militari în Siria. Camera superioara a parlamentului rus a negat joi ca ar fi primit o astfel de solicitare, potrivit RIA Novosti.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.