Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia dezminte că ar pregăti o intevenţie militară în Libia

Ministerul Apărării rus a afirmat marţi că nu are forţe speciale în Egipt după ce surse americane şi egiptene, dar şi diplomatice au declarat pentru Reuters că se pare că Rusia a desfăşurat astfel de forţe la o bază aeriană egipteană, a relatat agenţia de presă Interfax, conform agerpres.

Potrivit unor oficiali americani şi diplomaţi, această desfăşurare rusă ar putea face parte dintr-o încercare de a-l sprijini pe comandantul militar libian Khalifa Haftar, care a suferit o înfrângere într-un atac pe 3 martie al Brigăzilor de Apărare din Benghazi (BDB) asupra unor porturi petroliere controlate de forţele sale.

Uniunea Europeană a decis în PREMIERĂ: Vălul islamic, INTERZIS la locul de muncă

"Nu există unităţi de forţe speciale ruse la Sidi Barrani", a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, într-un comunicat citat de Interfax.

Potrivit unor oficiali americani sub protecţia anonimatului, SUA ar fi observat trupe speciale şi drone ale Rusiei la Sidi Barrani, la aproximativ 100 de km de graniţa dintre Egipt şi Libia.

Surse din cadrul forţelor de securitate egiptene au oferit mai multe detalii, vorbind despre o unitate de 22 de membri ai forţelor speciale ruse, însă au refuzat să discute misiunea acesteia. Potrivit acestor surse, Rusia a folosit de asemenea, la începutul lunii februarie, o altă bază egipteană, mai spre est, la Mersa Matruh.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.