Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia e AMENINȚĂTOARE: A încălcat spațiul aerian al unui stat membru NATO și UE

armata rusia

Estonia, stat membru al NATO, a afirmat că un avion militar rus i-a încălcat spaţiul aerian, fiind al patrulea incident de acest gen în 2016 şi determinând ministerul estonian de Externe să protesteze pe lângă ambasadorul rus la Tallinn, a indicat marţi armata estoniană, într-un comunicat citat de agenţia DPA.

Potrivit comunicatului, un avion rus Antonov An-72 de transport a intrat în spaţiul aerian estonian în apropiere de insula Vaindloo din Marea Baltică fără permisiune şi a rămas în acea zonă timp de un minut şi jumătate.

Citește și: Carla’s Dreams le dă rușilor peste nas: Noi cântăm în română, nu în moldovenească, nu există așa ceva / VIDEO

Pilotul rus avea transponderul avionului în funcţiune, dar nu era în contact cu controlul de trafic aerian estonian, se precizează în comunicat.

Citând experţi militari ruşi, cotidianul Postimees a relatat marţi că avioanele militare ruse nu sunt echipate cu cele mai moderne transpondere, ceea ce înseamnă efectiv că radarele civile nu le pot repera. În schimb, ele folosesc transmiţătoare electronice codate sovietice care doar transmit date către radarul militar rusesc.

Citește și: Serena Williams o ia la mișto pe Simona Halep: ‘Mă aștept să facă meciul vieții cu mine! ‘

NATO şi Rusia s-au acuzat reciproc că avioanele fiecăreia dintre cele două părţi zboară deasupra regiunii baltice având oprit transponderul, transmiţător ce identifică un avion şi poziţia lui.

Conform agenţiei ruse de presă Tass, ministerul rus al Apărării a respins faptul că avionul său a încălcat spaţiul aerian estonian. ''Forţele aeriene ale Rusiei nu au încălcat spaţiul aerian al Estoniei din vecinătatea insulei Vaindloo'', a declarat presei generalul Igor Konaşenkov. Avioanele An-72 ale Forţelor aeriene ale Rusiei ''nu au efectuat nici un zbor în zona indicată ieri'', a adăugat el citat de agerpres.ro.

Citește și: Previziune-şoc în showbiz: așteaptă al doilea copil, dar se vor despărți

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.