Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia e supărată că Republica Moldova s-a retras din CSI: Străinii cu pașapoarte românești cu siguranță nu sunt interesați să țină cont de opinia oamenilor

TASS
Kremlin

Decizia Republicii Moldova de a se retrage din Adunarea Interparlamentară a Statelor Participante la Comunitatea Statelor Independente (CSI) nu este în interesul cetățenilor de peste Prut. Declarația a fost făcută de președintele Consiliului Federației de la Moscova, Valentina Matvienko, într-o conferință de presă, transmite Tass.

Acest lucru poate fi calificat ca un nou pas împotriva poporului și împotriva intereselor moldovenești, cu siguranță nu e în interesul poporului moldovean. Cei care sunt în funcție astăzi - străini cu pașapoarte românești - cu siguranță nu sunt interesați să țină cont de opinia oamenilor și sunt indiferenți” a declarat ea, conform deschide.md.

Potrivit Valentinei Matvienko, doar o integrare profundă cu țările CSI poate proteja suveranitatea R. Moldova.

Dar atunci când inspectori NATO sunt invitați în R. Moldova, este clar că nu poate fi vorba de vreo suveranitate” a notat Matvienko.

Oficialul rus consideră că procedura tehnică de ieșire a R. Moldova din Adunarea Interparlamentară a Statelor Participante la CSI poate dura aproximativ șase luni după primirea documentelor corespunzătoare.

Acum va începe o astfel de muncă birocratică, de rutină pentru înregistrare, imediat ce hotărârea Parlamentului R. Moldova va fi trimisă Adunării Interparlamentare. Nu este nevoie de participarea mea personală, este un proces obișnuit, normal și de rutină. Cred că, de obicei, aceste proceduri tehnice durează aproximativ șase luni”, a declarat ea.

Săptămâna trecută, Parlamentul a votat în lectura finală proiectul privind denunțarea Convenției cu privire la Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale Comunității Statelor Independente, încheiată la Minsk la 26 mai 1995. Documentul a fost susținut cu votul a 53 de deputați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.