Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia face bani din arme: A vândut de 15 miliarde de dolari

www.slate.com
Vladimir Putin Donald Trump

Rusia şi-a consolidat în 2016 locul al doilea în ierarhia exportatorilor de armament, cu livrări care au depăşit valoarea de 15 miliarde de dolari, a declarat preşedintele Vladimir Putin, cu ocazia unei reuniuni dedicate sectorului apărării, în care a citat intervenţia în Siria drept dovadă a fiabilităţii echipamentelor militare ruse, transmite AFP.

În 2015, Rusia a exportat echipamente militare în valoare de 14,5 miliarde de dolari, a amintit Putin, scrie agerpres.ro.

Citește și: O femeie a făcut SEX ÎN PARCARE, în văzul tuturor, cu un bărbat ajuns inconștient: A fost ARESTATĂ, iar explicațiile sunt HALUCINANTE / VIDEO

Conform liderului de la Kremlin, exporturile au fost destinate anul trecut unui număr de 52 de state şi au fost semnate noi contracte pentru 9,5 miliarde de dolari.

Rusia, al doilea exportator mondial de armament, după SUA, a alocat resurse considerabile în ultimii 15 ani pentru a-şi moderniza forţele armate.

Citește și: Femeia acuzată de INCEST spune că va continua relația cu fiul ei, deși judecătorii i-au interzis

Sectorul de armament este unul din principalele vizate de sancţiunile impuse de occidentali Moscovei în urma anexării Crimeii şi a conflictului din estul Ucrainei.

'Posibilităţile oferite de armele ruseşti, fiabilitatea şi eficacitatea lor sunt demonstrate în lupta împotriva teroriştilor în Siria, în lupta contra terorismului în întreg Orientul Mijlociu', a subliniat preşedintele Putin.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

'Folosirea aviaţiei şi a mijloacelor de apărare antiaeriană în condiţii de luptă reale le aduce o experienţă preţioasă personalului aviatic şi inginerilor, precum şi proiectanţilor producţiei naţionale militare', a mai arătat liderul rus.

Conform celui mai recent raport al institutului independent SIPRI, SUA şi-au menţinut în 2016 poziţia de lider mondial pe piaţa exporturilor de armamente, cu 33% (+3 puncte faţă de 2015), în faţa Rusiei (23%, -1), Chinei (6,2%, +2,4) şi Franţei (6,0%, -0,9). Livrările de armament în lume au atins în ultimii cinci ani un nivel record după Războiul Rece, stimulate de cererea din Orientul Mijlociu şi Asia, a indicat SIPRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.