Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia face demonstrații feroce, cu peste 1.800 de soldați în Arctica

arctica

Rusia a lansat manevre militare de mare anvergură în apele sale din Arctica, cu exerciţii în care sunt implicaţi 1.800 de soldaţi, mai mult de zece nave şi 40 de avioane şi elicoptere, informează marţi dpa. Flota militară de Nord a marinei ruse a anunţat într-un comunicat că exerciţiile se vor concentra asupra protejării "securităţii marinei comerciale a Rusiei şi a căilor maritime precum Pasajul de Nord-Est.

Manevrele militare ar urma să dureze câteva zile

Va fi testată coordonarea dintre forţele aeriene, maritime şi terestre, precizează un comunicat al Flotei de Nord. Pasajul de Nord-Est trece pe lângă coasta de nord a Rusiei. În condiţiile în care schimbările climatice transformă drumul îngheţat dintre Oceanele Atlantic şi Pacific într-o linie de navigaţie din ce în ce mai viabilă, apele de aici au crescut în importanţă strategică şi economică.

Pentru Rusia, pasajul este important în sensul de a putea exporta mai uşor materiile prime pe care această ţară le produce în Extremul Nord, cum ar fi gazul natural, care este transportat mai departe în formă lichefiată din Peninsula Iamal, în nord-vestul Siberiei.

Pentru a-şi întări pretenţia asupra regiunii polare, Moscova a desfăşurat unităţi specializate în lupta în Arctica în urmă cu peste 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.