Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia face mișcări militare provocatoare: Exerciții de amploare în Marea Mediterană

youtube.com
fregata rusia

Flota rusă a început luni exerciţii militare în partea de est a Mării Mediterane cu nave echipate cu rachete cu rază lungă de acţiune, aplicaţii destinate "luptei antiteroriste", a anunţat Ministerul Apărării rus, citat de AFP, Reuters şi RIA Novosti.

"Un grup de nave a început exerciţii tactice în estul Mării Mediterane. Aceste manevre sunt destinate să testeze capacitatea forţelor navale de a răspunde la crize de natură teroristă", a indicat ministerul într-un comunicat.

Citește și: SUA au lansat o nouă SUPER-ARMĂ / VIDEO

Acest grup naval de luptă avea prevăzut în program exerciţii cu tiruri reale potrivit unui scenariu "cât mai apropiat" de un atac real, menţionează Ministerul Apărării rus într-o declaraţie postată pe site-ul său.

Două corvete din clasa Buian, una din modelele de nave cele mai recente ale flotei ruse, iau parte la aceste manevre alături de nave deja staţionate în mod permanent în regiune, conform ministerului. Potrivit RIA Novosti, acestea sunt corvetele "Serpuhov" şi "Zelionîi dol".

Citește și: Fulgerul Bolt a lovit din nou: Cea mai urmărită cursă de la Olimpiada de la Rio de Janeiro / VIDEO

Navele sunt echipate, între altele, cu rachete cu rază lungă de acţiune "Kalibr", utilizate deja pentru lovituri împotriva poziţiilor grupărilor jihadiste în Siria în 2015.

Rusia şi-a întărit în ultimele luni forţele navale în estul Mediteranei în cadrul intervenţiei sale în Siria, unde efectuează o campanie de bombardamente aeriene în sprijinul trupelor lui Bashar al-Assad.

Citește și: Asta e cea mai bună dietă din toate timpurile: Cum slăbești cel mai ușor

Moscova şi-a multiplicat exerciţiile militare de amploare pe tot teritoriul Federaţiei Ruse după încerea crizei în relaţiile sale cu Occidentul din cauza crizei ucrainene, informează agerpres.ro.

Citește și: ȘOCANT Cum se duc chinezii la plajă / VIDEO

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.