Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia face pregătiri intense pentru lansarea primei sale misiuni pe Lună

zf.ro

Rusia va evacua pe 11 august un sat din Orientul Îndepărtat ca parte a pregătirilor pentru lansarea primei sale misiuni pe Lună după aproape jumătate de secol, a anunţat luni un oficial local, potrivit Reuters.

Modulul Luna-25, prima misiune selenară a Rusiei după 1976, va fi lansat de pe cosmodromul Vostocinîi, situat la o distanţă de circa 5.550 de kilometri est de Moscova, potrivit Agenţiei spaţiale ruseşti Roscosmos.

Rezidenţii din Şahtinski, în regiunea Habarovsk, situată la sud-est de situl de lansare, vor fi evacuaţi la primele ore ale zilei de 11 august, întrucât localitatea se află în zona unde se preconizează că vor ateriza propulsoarelor rachetei după separarea treptelor, conform Agerpres.

''Gura de vărsare a râurilor Umalta, Ussamakh, Lepikan, Tastakh, Saganar, precum şi zona de traversare cu feribotul pe râul Bureya se află în zona unde este preconizată prăbuşirea (propulsoarelor)'', a declarat Alexei Maslov, liderul districtului Verhnebureinski, din regiunea Habarovsk, pe platforma de mesagerie Telegram. ''Rezidenţii din Şahtinski vor fi evacuaţi''.

Luna-25 va fi lansat la bordul unui lansator Soyuz-2 Fregat şi va fi primul modul care va aseleniza la Polul Sud al Lunii, potrivit Roscosmos.

Principalul obiectiv al misiunii este dezvoltarea unor tehnologii pentru aterizare lină, cercetarea structurii interne a Lunii şi explorarea resurselor, inclusiv apă.

Modulul este aşteptat să opereze pe suprafaţa lunară timp de un an

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.