Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia folosește arme cu laser în Ucraina, Zelenski spune că nu este impresionat: 'Toate acestea arată clar eșecul complet al misiunii'

Agerpres - Reuters
Volodimir Zelenski

Rusia a declarat că folosește noi arme cu laser pentru a lovi dronele ucrainene, dar președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că nu este convins, vorbind de un eșec, informează Mediafax.

Iury Borisov, viceprim-ministru însărcinat cu dezvoltarea militară, a declarat într-o conferință de presă în această săptămână că o armă cu laser numită Peresvet, numită după un călugăr războinic ortodox medieval ucis în luptă, va fi folosită pe scară largă și că poate afecta sateliții până la 1.500 km deasupra pământului.

De asemenea, el a spus că există sisteme mai puternice care pot arde drone și alte echipamente, adăugând că, în cadrul unui test efectuat marți, arma a ars o dronă aflată la 5 km distanță în cinci secunde.

Întrebat dacă astfel de arme au fost folosite în Ucraina, Borisov a spus: "Da. Primele prototipuri sunt deja folosite acolo". El a spus că arma se numește Zadira.

Dar președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că nu este convins: "Cu cât devine mai clar că nu au nicio șansă în război, cu atât mai multă propagandă se face despre o armă uimitoare, care ar fi atât de puternică încât ar asigura un punct de cotitură. Și astfel vedem că, în a treia lună a unui război pe scară largă, Rusia încearcă să găsească "arma minune"... toate acestea arată clar eșecul complet al misiunii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.