Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia - FSB a anunțat reținerea a unor radicali ucraineni ce pregăteau explozii

FSB_flag

FSB a depistat un nou lot de susținători ai organizației ucrainene radicale de tineret ”M.K.U”. În diferite orașe ale Rusiei au fost reținute 16 persoane, care planificau să organizeze explozii și atacuri armate asupra cetățenilor, a anunțat agenția RIA Novosti, citând informații din cadrul serviciilor speciale.

«În orașele Irkuțk, Krasnodar, Saratov, Tambov, Tiumen, Cita, Anapa (Ținutul Krasnodar), Pușcino (Regiunea Moscova), Pereslavl-Zalesski (din Regiunea Iaroslavl), au fost reținuți 16 susținători ai comunității radicale ucrainene de tineret ”M.K.U”, participanți la comiterea de infracțiuni violente, la propaganda extremismului, precum și la pregătirea unor acțiuni de aruncare în aer a unor clădiri adminsitrative ale organelor puterii și atacuri armate asupra cetățenilor», a anunțat FSB.

Potrivit datelor FSB, persoanele reținute erau conduse, din Ucraina, de șeful ”M.K.U”, Egor Krasnov.

În timpul perchezițiilor, de la indivizii reținuți au fost confiscate arme albe, accesorii extremiste, date referitoare la infracțiunile teroriste și extremiste săvârșite și planificate, videorapoarte despre acțiunile violente efectuate, trimise șefului grupării, precum și corespondența cu acesta.

Comitetul de Investigații a anunțat că cercetează mai multe cazuri legate de ”M.K.U”, inclusiv două crime.

”Potrivit anchetei, cetățeanul ucrainean Egor Krasnov, fiind organizatorul comunității menționate și corespondând pe rețelele sociale, l-a convins pe cetățeanul rus Aleksei Narziaev să comită două crime din motive extremiste. Ținând cont de afecțiunea de natură psihică a lui Narziaev, în ianuarie 2021, Tribunalul regional al Moscovei a decis să-i fie aplicate măsuri medicale obligatorii”, a anunțat biroul de presă al Comitetului de Investigații.

În plus, cazuri legate de ”M.K.U.” sunt în cercetare la Tambov, unde un minor a fost reținut pentru pregătirea unui act terorist: urma să arunce în aer un cămin, cu ajutorul unei bombe artizanale. Un episod separat este investigat în Regiunea Saratov.

Anterior, FSB a anunțat reținerea unor susținători ai acestei organizații în Voronej, Ghelendjik și Iaroslavl.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.