Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu va fi de acord cu construcția gazoductului trans-caspic din Turkmenistan până în Azerbaidjan

putin gaz

Din cauza deteriorării situației energetice din Europa cauzată de sancțiunile occidentale anti-ruse, s-au discutat din nou perspectivele construirii unei gazoducte trans-caspice din Turkmenistan până la Baku pentru a o transporta în continuare prin Turcia către Europa, au fost discutate din nou, senatorul rus. Alexander Bashkin a scris în comentariul său pentru portalul Astrakhan News.

„Unii experți occidentali, frecându-și fericiți mâinile, declară că aceasta este cheia eliberării Europei de așa-zisa dependență de gazul rusesc. Cred că acești experți irosesc astfel de asigurări cu energia care este atât de rară în Europa în acest moment, informează news.am, potrivit Rador.

Merită să știți că, conform documentului privind starea Mării Caspice, semnat de cinci state caspice, toate cele cinci state caspice trebuie să își dea acordul pentru implementarea unor proiecte sensibile din punct de vedere ecologic. Din cauza posibilei amenințări la adresa siguranței mediului înconjurător a Mării Caspice, prezentată de partea subacvatică a conductei de gaz, Rusia nu va putea să-și dea acordul pentru construcția acesteia.

În plus, schimbarea schemei de distribuție a fluxurilor de gaze pe continentul eurasiatic este plină de dezechilibru al întregii piețe de gaze și mai ales a mecanismului de stabilire a prețurilor.

În același timp, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la interesele economice ale Turkmenistanului. Orice volum de gaz produs în această țară prietenoasă poate fi pe deplin acceptat de China, India și Rusia”, crede el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.