Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și Iranul, alianță militară: Arme super-puternice au ajuns la Teheran, SUA sunt disperate

Forţa anti-aeriană iraniană este de acum echipată cu sistemul anti-rachetă S-300 rusesc, a declarat marţi ministrul iranian al apărării, Hossein Dehghan, citat de agenţia ISNA, preluată de AFP.

"Informez poporul că suntem în posesia sistemului strategic S-300", care este "în serviciul forţei noastre anti-aeriene", a declarat generalul Hossein Dehghan.

Citește și: A fost filmată când făcea sex pe stradă cu doi prieteni: Ce a spus după / VIDEO

O parte a echipamentelor sistemului anti-rachetă S-300 rusesc, în special tuburi de rachetă şi sistemul radar, a fost arătată la 17 aprilie în timpul unei defilări militare în sudul Teheranului.

SUA şi Israelul au criticat Rusia în legătură cu acest contract, sistemul S-300 permiţând Iranului să îşi întărească apărarea antiaeriană în faţa oricărui eventual atac, în special asupra instalaţiilor sale nucleare.

Citește și: China le interzice femeilor să se filmeze când mănâncă banane: Care e motivul / VIDEO

Iranul şi Rusia au încheiat în 2007 un contract pentru livrarea acestui sistem, însă, în 2010, Moscova a suspendat vânzarea, aplicând o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU împotriva programului nuclear iranian.

În 2015, înainte de încheierea acordului internaţional privind programul nuclear iranian, Moscova a autorizat din nou livrarea sistemului S-300.

Citește și: România are cel mai falsificat document de călătorie din Europa

Cele două ţări sunt de asemenea în discuţie pentru livrarea în Iran a unor avioane ruseşti Suhoi 30, înţelegere de asemenea criticată de către Washington.

Generalul Dehghan a anunţat de asemenea "intrarea în producţie în acest an a sistemului antiaerian iranian Bavar 373, capabil să distrugă rachete de croazieră, drone, avioane de luptă şi rachete balistice".

Citește și: Au fost filmați când făceau sex în parcare / VIDEO 18+

"Acest sistem de rachete cu rază lungă este capabil să distrugă mai multe ţinte deodată", a adăugat el, scrie agerpres.ro.

"În prezent, suntem capabili să producem sisteme antiaeriene, de artilerie şi de rachete fără ajutorul altora şi vom continua pe această cale în viitor", a mai declarat Dehghan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.