Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și Iranul intenționează să desfășoare exerciții navale comune în Oceanul Indian

nava rusia

Rusia și Iranul intenționează să desfășoare exerciții navale comune în Oceanul Indian, a declarat luni ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, citat de agenția rusă de presă TASS, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Gabriela Firea face un anunț important! Proiectul care vizează vinietele se schimbă-Cine va plăti

Zarif a declarat luni, în urma întrevederii cu omologul său rus, Sergei Lavrov, că Teheranul salută propunerea Rusiei de a asigura securitatea în regiunea Golfului.

„În ceea ce privește securitatea din Golful Persic, punctele noastre de vedere sunt similare celor prezentate de Moscova. Încurajăm inițiativa Rusiei pentru securitatea din Golful Persic”, a declarat Zarif.

Administrația de la Teheran se așteaptă ca Administrația de la Moscova să ia măsuri concrete în această direcție, a anunțat ministrul de Externe iranian.

Citește și: Rareș Bogdan, replică dură pentru Codrin Ștefănescu: ‘Nefericiților, acest popor a plătit cu sânge dreptul de a spune NU, de a spune JOS’

Iranul este pregătit să semneze un acord de non-agresiune cu țările din regiune și este în favoarea menținerii libertății de navigare în Golful Persic.

„Din nefericire, americanii doresc să își trimită contingentul în regiune. Acest lucru va duce la escaladarea tensiunilor”, a adăugat Javad Zarif.

După sechestrarea tancului petrolier britanic de către forțele iraniene, mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, au anunțat că vor participa la o misiune coordonată de Statele Unite pentru securizarea Golfului Persic prin contracararea acţiunilor Iranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.