Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ia noi măsuri împotriva Moldovei

moldova

Documentul a fost publicat miercuri pe portalul de proiecte ale actelor normative.

În lista de produse agricole moldoveneşti pe care Rusia intenţionează să le taxeze au fost incluse fructele, legumele, carnea, grâul şi zahărul.

'Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse urmează să înştiinţeze Republica Moldova cu privire la introducerea de taxe vamale', se spune în document. Se estimează că decretul va intra în vigoare la o lună după publicarea sa oficială.

Decizia privind posibila iniţiere de 'măsuri de protecţie' în relaţiile comerciale cu Republica Moldova, în contextul în care parlamentul de la Chişinău a ratificat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană (UE), va fi luată de guvernul Rusiei, nu de Comisia Economică Eurasiatică, a declarat pentru Interfax o sursă avizată.

Rusia, Republica Moldova, precum şi Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kârgâzstan sunt membre ale zonei de liber schimb în cadrul Comunităţii Statelor Independente (CSI). În afară de aceasta, la acordul respectiv s-a raliat, în regim special, şi Uzbekistanul.

Documentul conţine o serie de prevederi care permit aplicarea în cadrul zonei de liber schimb din CSI a unor taxe vamale non-zero în relaţia cu ţările care au încheiat acorduri asemănătoare cu alte state, 'dacă acest lucru duce la o majorare ameninţătoare a importurilor prin zonele de liber schimb'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.