Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia iese la atac: 'Era dominației americane incontestabile s-a încheiat!'

Ria Novosti
Maria Zaharova

Era dominației incontestabile a Statelor Unite ale Americii s-a încheiat și nu mai există cale de întoarcere spre ea, se precizează într-un comentariu al purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, publicat, sâmbătă, în legătură cu declarațiile consilierului președintelui SUA pentru securitate națională, Jake Sullivan, informează TASS, potrivit Rador.

"Trebuie să înțelegem, până la urmă, că era dominației americane incontestabile s-a încheiat și că nu mai există cale de întoarcere spre ea. Sarcina actuală este să recunoaștem noile realități și să începem să formăm bazele unui sistem internațional mai just, mai echilibrat și mai rezistent la stres, bazat pe egalitate adevărată, incluziune și, cel mai important, indivizibilitatea securității, precum și luarea în considerare a intereselor și preocupărilor tuturor statelor fără excepție" - a subliniat diplomatul rus.

Potrivit afirmaţiilor Mariei Zaharova, "dacă SUA și aliații săi din coaliția antirusă" sunt cu adevărat interesaţi de îmbunătăţirea situației internaționale și doresc să se întoarcă la o activitate semnificativă privind controlul armelor, atunci ar trebui, în primul rând, să renunţe la dorinţa iresponsabilă și nesăbuită de a construi o lume conform tiparelor americane cu orice preț și să se oprească din drumul, care în mod clar poate duce la o catastrofă globală.

Potrivit afirmaţiilor acesteia, nu există nicio îndoială că un element important al unui astfel de sistem ar putea fi mecanismele de control al armelor și de reducere strategică a riscurilor, care ar forma "plasa de siguranță" necesară pentru acesta. "Rusia nu a refuzat și nu a abandonat niciodată metodele politico-diplomatice de asigurare a securității, care pot lua diverse forme și pot fi implementate în diverse formate. Totuși, viața arată că astfel de metode pot fi eficiente și viabile numai atunci când toate părțile sunt cu adevărat dispuse la egalitate și cooperare constructivă și îndeplinesc cu onestitate acordurile convenite, fără a încerca să înșele și să le răsucească în favoarea lor" - a adăugat Zaharova. "În caz contrar, chiar și cele mai frumoase scheme atârnă în aer și, așa cum spunea un clasic, "pierd numele acțiunii" (W. Shakespeare, "Hamlet"). Dar o astfel de atitudine din partea colegilor americani, din păcate, încă nu se zăreşte" - a conchis diplomatul rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.