Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia îi interzice accesul unui fost ambasador american

http://www.aljazeera.com/
rusia rostov pe don

Fostul ambasador american la Moscova Michael McFaul a anunţat vineri că i s-a interzis accesul în Rusia, informează DPA 

"Mi s-a spus că sunt pe lista de sancţiuni a Kremlinului din cauza apropierii mele de [preşedintele SUA, Barack] Obama. O să iau asta drept un compliment!", a scris McFaul într-o postare pe Facebook. Într-o altă postare, pe Twitter, el a precizat că a aflat prima dată despre interdicţie când a solicitat viza pentru a lucra în echipa de tranziţie a presupusei viitoare preşedinte Hillary Clinton. "Nu mai e nevoie!", a adăugat diplomatul, după ce candidata democrată a pierdut alegerile în faţa lui Donald Trump. 

McFaul a vizitat pentru prima dată Rusia când era student, în 1983, şi a fost ambasador la Moscova din 2012 până în 2014. El crede că a fost pus pe lista de sancţiuni a Rusiei în anul în care şi-a încheiat misiunea, ca reacţie la sancţiunile SUA şi UE împotriva Rusiei, după anexarea peninsulei Crimeea, teritoriu ucrainean. "Sper că interdicţia de a călători în Rusia nu e pentru totdeauna. Am trăit şi am călătorit în acea ţară din 1983", a adăugat el. 

McFaul a reamintit şi detalii ale relaţiilor diplomatice ruso-americane din perioada războiului rece. După ştiinţa sa, ultimul diplomat american căruia i s-a interzis accesul în Rusia a fost George Kennan, ambasador la Moscova în 1952 şi unul din artizanii politicii SUA de limitare a expansiunii comunismului. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.