Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Rusia sugerează că ar putea ataca Pentagonul, Casa Albă sau sediul NATO: Rogozin a publicat imagini din satelit cu sediile lor 'pentru orice eventualitate'

Twitter
Dmitri Rogozin

Agenția spațială rusă a publicat marți coordonatele sediilor occidentale de apărare, inclusiv ale Pentagonului american și ale locului unde se desfășoară summitul NATO, afirmând că operatorii de sateliți occidentali lucrează pentru inamicul Rusiei - Ucraina, informează Reuters.

Dmitri Rogozin, șeful agenției Roscosmos, a declarat pentru agenția rusă de știri RIA Novosti: "Întregul conglomerat de grupări orbitale private și de stat lucrează acum exclusiv pentru inamicul nostru".

Membrii alianței NATO, condusă de SUA, nu ascund faptul că trimit arme pentru a ajuta Ucraina să reziste invaziei Rusiei.

Compania americană de imagini prin satelit Maxar, printre ai cărei clienți se numără Departamentul american al Apărării, a publicat de mai multe ori imagini pe care le-a realizat deasupra Ucrainei și Rusiei încă dinainte de începerea invaziei din februarie.

Printre acestea se numără imagini ale consolidării militare a Rusiei în apropierea Ucrainei, într-un moment în care aceasta nega orice intenție de a invada.

"Astăzi se deschide summitul NATO de la Madrid, la care țările occidentale vor declara Rusia cel mai mare dușman al lor", a scris Rogozin pe canalul său de socializare Telegram.

"Roscosmos publică fotografii din satelit ale locului de desfășurare a summitului și chiar ale "centrelor de decizie" care îi susțin pe naționaliștii ucraineni".

Postarea a inclus fotografii din satelit rusești ale locului de desfășurare a summitului de la Madrid, ale Pentagonului, ale Casei Albe din Washington, ale clădirilor guvernamentale britanice din centrul Londrei, ale Cancelariei germane și ale clădirii parlamentului Reichstag din Berlin, ale sediului NATO din Bruxelles și ale reședinței președintelui francez și ale altor clădiri guvernamentale din Paris.

"În același timp, dăm coordonatele obiectelor", a adăugat Rogozin. "Pentru orice eventualitate".

Coordonatele, exprimate în grade de latitudine și longitudine, sunt disponibile în mod gratuit.

Rusia numește invazia sa o "operațiune militară specială", spunând că a trebuit să acționeze pentru a proteja vorbitorii de limbă rusă de persecuție și pentru a împiedica NATO să folosească Ucraina pentru a amenința securitatea Rusiei. Kievul și NATO resping acest raționament ca fiind un pretext nefondat pentru război.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.