Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia încearcă să obțină autorizarea vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană

Tass
vaccin corona rusia

Autorităţile ruse au cerut Uniunii Europene (UE) autorizarea vaccinului rusesc anti-COVID Sputnik V şi speră ca procesul de revizuire să înceapă în februarie, a anunţat miercuri Fondul de Investiţii Directe din Rusia (FIDR), relatează EFE.

FIDR a anunţat că experţi ai Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) au avut o consultare ştiinţifică cu echipa care a dezvoltat vaccinul Sputnik V la care au participat peste 20 de experţi şi specialişti. "Recomandările în baza dezbaterii vor fi trimise dezvoltatorilor vaccinului Sputnik V în următoarele 7 sau 10 zile", a informat FIDR.

Până în prezent, vaccinul Sputnik V a fost autorizat în Rusia, Belarus, Serbia, Argentina, Bolivia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay şi Turkmenistan.

FIDR a informat de asemenea că, vineri 22 ianuarie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va demara procedurile pentru prezentarea preliminară a solicitării de autorizare a vaccinului Sputnik V.

Rusia, unde campania masivă de vaccinare cu Sputnik V a început săptămâna aceasta, speră să vaccineze 70 de milioane de persoane până la jumătatea acestui an, potrivit ministrului rus al industriei şi comerţului, Denis Manturov.

Ministrul a reamintit că în februarie va începe producţia masivă a vaccinului EpiVacCorona, dezvoltat de centrul de cercetare din Siberia Vektor. "Acest lucru va spori capacităţile de vaccinare", a subliniat Denis Manturov.

La rândul său, ministrul rus al sănătăţii, Mihail Murashko, a declarat că, pentru "a obţine o imunitate colectivă, este necesar să se vaccineze 60 % din populaţia adultă, altfel spus 68,6 milioane de persoane".

"Preconizăm să atingem această cifră în actualul semestru", a precizat el.

Potrivit datelor centrului operativ de combatere coronavirusului, Rusia a înregistrat în total 3.633.952 de cazuri de COVID-19, dintre care 21.152 în ultimele 24 de ore.

Aceste date situează Rusia pe locul patru mondial al contagierilor, după SUA, India şi Brazilia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.