Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul britanic la ONU dezvăluie planurile lui Putin: Rusia încearcă să obțină rachete balistice din Iran

racheta iran

Rusia încearcă să obțină mai multe arme din Iran, inclusiv sute de rachete balistice, și oferă în schimb Teheranului un nivel fără precedent de sprijin militar și tehnic, a declarat ambasadorul britanic la ONU, Barbara Woodward, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Începând cu luna august, Iranul a transferat sute de drone Rusiei, care le-a folosit pentru a „ucide civili și a ținti ilegal infrastructura civilă” din Ucraina, a declarat Woodward.

„Rusia încearcă acum să obțină mai multe arme, inclusiv sute de rachete balistice”, a mai spus ambasadorul.

„În schimb, Rusia oferă Iranului un nivel fără precedent de sprijin militar și tehnic. Suntem îngrijorați de faptul că Rusia intenționează să furnizeze Iranului componente militare mai avansate, ceea ce va permite Iranului să își consolideze capacitatea de înarmare”, a mai declarat Barbara Woodward.

Ea a mai spus că Marea Britanie este „aproape sigură că Rusia caută să se aprovizioneze cu armament din Coreea de Nord și alte state puternic sancționate, în timp ce propriile stocuri se diminuează în mod palpabil”.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassily Nebenzia, a declarat vineri, în fața Consiliului de Securitate, că Moscova a respins deja „în numeroase ocazii” acuzațiile potrivit cărora Rusia primește provizii militare din partea Iranului.

Luna trecută, Iranul a recunoscut că a furnizat Moscovei drone, dar a spus că acestea au fost trimise înainte de războiul din Ucraina. Rusia a negat că forțele sale au folosit drone iraniene pentru a ataca Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.