Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia începe cea mai amplă desfășurare de forțe militare din 2015

rusia armata

Fortele armatei ruse au început luni cele mai ample manevre din acest an sub numele de cod 'Tentr/Centru-2015', în 20 de poligoane navale, aeriene si terestre, la care vor participa circa 95.000 de militari, a anuntat Ministerul Apararii din Rusia, citat de EFE.

Aceste manevre 'constituie punctul culminant al perioadei de pregatire de lupta în cadrul fortelor armatei ruse pe anul 2015', mentioneaza ministerul, potrivit unui comunicat de presa.

Respectivele exercitii încheie, de asemenea, actiunile comune de instruire a fortelor armate ale tarilor din Organizatia Tratatului pentru Securitate Colectiva din fostul spatiu sovietic, bloc ce grupeaza Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Tadjikistan si Kârgâzstan.

Obiectivul acestor manevre este contracararea unui ipotetic conflict armat intern pe flancul strategic cu Asia Centrala.

Manevrele, programate sa dureze pâna duminica, se vor desfasura în districtele militare Sud si Centru, sub comanda sefului Statului Major General al Fortelor Armate ale Rusiei si adjunct al ministrului apararii rus, generalul Valeri Gherasimov.

Exercitiile vor implica 170 de avioane, 20 de nave, peste 7.000 de unitati de armament greu, inclusiv tancuri si lansatoare de rachete motorizate.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.