Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia începe exerciţii militare de amploare în Crimeea, cu participarea a circa 2.000 de militari şi a peste 100 de echipamente

digi24
Crimeea marea neagra flota rusă nave

Rusia a început luni manevre de amploare ale regimentelor aeropurtate şi de artilerie din cadrul Unităţii de gardă de asalt aerian montan din Novorossiisk, relatează agenţiile de presă ruse TASS şi Interfax, citând Departamentul pentru comunicare şi informare al Ministerului rus al Apărării.

Exerciţiile se vor desfăşura timp de trei zile pe poligonul Opuk, situat în partea de est a peninsulei Crimeea, cu participarea a circa 2.000 de militari şi a peste 100 de echipamente şi tehnică militară specială.

Unităţile care participă la aceste aplicaţii au fost transportate la poligonul Opuk cu vehicule pentru trupele de desant BMD-4M şi transportoare blindate Rakuşka.

În etapa finală a exerciţiilor este planificată simularea unor acţiuni de luptă cu caracter ofensiv, care să provoace pagube unui inamic imaginar, cu tancuri T-72B3, tunuri autopropulsate de calibrul 120 mm 2S9 "Nona-S" şi tunuri de obuze D-30 de 122 mm.

Acesta este al doilea exerciţiu major în Crimeea, după cel desfăşurat de Rusia din 20 septembrie, la care au participat peste 20 de nave de suprafaţă şi auxiliare, precum şi submarine, având baza permanentă la Sevastopol /Crimeea/ şi Novorossiisk, port rusesc la Marea Neagră. Cu această ocazie, navele ruseşti au efectuat tiruri de rachete şi de artilerie.

Duminică, portalul rusesc Avia.pro, specializat în informaţii militare, despre care unele media ruse afirmă că ar fi apropiat de serviciile secrete ruse, a relatat că, la exerciţiile precedente, sistemele de rachetă antinavă Bastion, amplasate în Crimeea, au simulat atacuri asupra navelor NATO şi distrugerea lor într-un moment în care două nave spaniole erau în drum spre Marea Neagră, potrivit Agerpres.ro.

Cel mai probabil a fost exersat un atac la o distanţă maxim posibilă pentru aceste sisteme - 600 de kilometri, adică chiar înainte de intrarea celor două nave de război spaniole în apele Marii Negre, scrie portalul rusesc, adăugând că au fost simulate deopotrivă tiruri reale şi electronice.

Potrivit Avia.pro, al cărui ton se înscrie pe linia mediilor de propagandă ale Moscovei, sistemele Bastion au un potenţial suficient pentru a scufunda navele inamice încă în momentul în care acestea trec din Marea Mediterană în Marea Neagră. Rusia, conform Avia.pro, trimite astfel un semnal comandamentului NATO că, în cazul unei posibile ameninţări, navele de război ale Alianţei nici măcar nu vor putea lansa un atac, căci vor fi distruse chiar înainte de a intra în Marea Neagră.

În acest context, portalul citat aminteşte că, la 23 septembrie, în partea de vest a Mării Negre au fost observate două bombardiere ruseşti, care ar fi putut exersa aplicarea unor atacuri asupra aceloraşi nave spaniole ce se aflau în acel moment în largul coastei României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.