Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia începe producția în serie a unei noi arme: bomba cu dispersie 'Drel' este capabilă să distrugă sisteme de rachete antiaeriene

bomba

Rusia intenționează să înceapă producția în serie a noii sale bombe cu planare „Drel” în acest an, a informat agenția de știri de stat TASS, citând declaraţiile unui reprezentant al conglomeratului de stat de apărare Rostec publicate miercuri, scrie El Mundo, conform Rador Radio România.

Bombele, unele dintre cele mai noi arme ale Rusiei, sunt capabile să zboare independent folosind o traiectorie de zbor de planare către o țintă la o distanță mai mare și să se deschidă asupra acesteia la "momentul potrivit", a informat TASS. "Până în prezent, produsul a trecut toate testele", a precizat TASS, citând un reprezentant anonim al Rostec. "Producția primului lot de bombe aeriene Drel este planificată pentru 2024".

Drel este proiectată pentru a distruge vehicule blindate, stații radar la sol, centre de control al centralelor electrice și sisteme de rachete antiaeriene, potrivit TASS. Analiștii militari susțin că este rezistentă şi la bruiaj și la detectarea radarului, ceea ce face dificilă distrugerea sa.

TASS a indicat că, dacă elementul distructiv al bombei Drel nu funcționează asupra unei ținte date, se va autodistruge după un anumit timp și "nu va reprezenta un pericol pentru populație după încetarea ostilităților".

Muniție interzisă

Surse ruse și occidentale indică faptul că Drel este un tip de bombă cu dispersie. Munițiile cu dispersie sunt interzise de peste 100 de țări. Ele lansează adesea cantități mari de bombe mici care pot ucide orice pe o zonă întinsă. Cele care nu explodează pot reprezenta un pericol zeci de ani.

Ucraina, care a primit muniții cu dispersie din Statele Unite, dar s-a angajat să le folosească doar pentru a curăța concentrările de soldați inamici, a susținut că Rusia și-a desfășurat deja bombele în Ucraina, numindu-le "o amenințare extrem de gravă". Președintele rus Vladimir Putin a declarat în iulie anul trecut că Rusia va folosi bombe cu dispersie în Ucraina, dacă va fi necesar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.