Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia începe RETRAGEREA din Siria. Două nave de război au părăsit regiunea

Rusia a început să-şi reducă vineri prezenţa militară în Siria cu retragerea unicului său portavion "Amiral Kuzneţov" şi a crucişătorului cu propulsie nucleară "Petru cel Mare", desfăşurate în estul Mediteranei, potrivit Reuters, Interfax şi EFE, transmite agerpres.

Citeşte şi: Trump IGNORĂ tradiţia diplomaţiei americane. Ambasadorii lui Obama trebuie să plece

Un anunţ în acest sens a fost făcut de şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, citat de agenţia de presă TASS.

"În conformitate cu decizia Comandantului suprem al armatei ruse, preşedintele ţării, Vladimir Putin, Ministerul Apărării demarează reducerea contingentului său militar în Siria", a indicat generalul de armată Valeri Gherasimov.

Singurul grup aeronaval rus implicat în operaţiunile aeriene din Siria a fost desfăşurat în estul Mării Mediterane de la mijlocul lunii noiembrie.

Bombardierele sale au participat la raidurile aeriene în Siria împotriva grupărilor jihadiste şi în sprijinul armatei siriene care a preluat sub controlul său în decembrie Alep, al doilea oraş ca mărime din Siria, aceasta fiind cea mai importantă victorie a sa de la începutul conflictului acum mai bine de cinci ani.

Rusia a procedat din 30 septembrie 2015 la lovituri aeriene în Siria în sprijinul trupelor regimului Bashar al-Assad, al cărui principal aliat este.

Sub conducerea Moscovei, o încetare a focului a intrat în vigoare la 30 decembrie. Cu o zi înainte, Vladimir Putin îşi anunţase intenţia de a reduce prezenţa militară rusă desfăşurată în Siria.

Împreună cu Turcia şi Iran, aliaţi ai săi, Rusia forţează astăzi desfăşurarea negocierilor de pace programate în ianuarie la Astana, în Kazahstan.

Chiar dacă violenţele au încetat de la sfârşitul lunii decembrie în cea mai mare parte a fronturilor sau au scăzut în intensitate, ele continuă să ucidă civili. Conflictul din Siria s-a soldat cu 310.000 morţi din martie 2011, provocând de asemenea o gravă criză umanitară în numeroase regiuni în care s-au strămutat milioane de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.